Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

maandag, juni 08, 2009

Optreden bij Bangsa Jawa

Na een aantal maanden geen javaanse dansvoorstellingen gedaan te hebben, was er gisteren weer een gelegenheid om onze danskunst te vertonen. Samen met de dansers van sinar anyar heb ik de golek sukoretno meegedanst. Met z'n 7-en zag het gedeelte in het cirkeltje er heel mooi uit. Het liep allemaal heel vlot en voordat ik er erg in had was het al weer voorbij. De sfeer was ontspannen, er was een indonesische zanger, indonesische zangeres, een javaans-surinaamse zangeres (ze konden allemaal prachtig zingen, soms kreeg ik kippevel ervan) en een groepje javaans-surinaamse danseresjes, oh ja een javaans-surinaams band en we hebben ook lekker gegeten naderhand. Buiten regende het pijpestelen en binnen was het warm en gezellig.

Extra geinspireerd toen ik thuiskwam ben ik oude opnames gaan bekijken van Menakkoncar, een mannendans. In juni 2007 kreeg ik hierin priveles van Mas Wasi (binnenkort ook te zien op youtube). Tijdens de huidige trainingen zijn we ook weer bezig met de MenakKoncar dus goed om het weer eens op te halen en te zien hoe het allemaal echt hoort.