Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

zondag, juli 18, 2010

17 juli javaanse dansvoorstelling Almere

Het is een warme dag en ik ontmoet de andere dansers op het station in Almere. Vandaag geven we een dansvoorstelling op een javaans surinaams feestje ter ere van een besnijdenis. De ruimte in het huis blijkt veel te klein voor een dansvoorstelling te zijn, het is warm, de zon schijnt dus we besluiten om buiten op het (knollen) grasveld de dansen te gaan uitvoeren.
intan en ik rijden nog even terug naar intans huis om een extra verlengsnoer te halen en de gettoblaster zodat we buiten kunnen dansen. het zijn javaanse temperaturen. we kleden ons snel om in een van de slaapkamers, maar dat snel was overbodig, we moeten nog een half uur extra wachten omdat de jaran kepan dansers 1 voor 1 uit hun trance dans terug komen en dat mag niet geforceerd worden.
op zich was het wel lekker om buiten te dansen, de javaanse dans golek, maar jengkeng(hurkzit) en kengser(schuifelen) in het gras is niet echt gemakkelijk. (oeps mike is uit zn broek geknapt).

Labels: , , ,