Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

zondag, mei 18, 2008

Indonesisch Feestje in BruinCafe Roozendaal

Zondag 18 mei, ik pik Intan op achter CS en dan rijden we in bijna anderhalf uur naar Roozendaal waar we 1 dans, Golek Srirejeki gaan uitvoeren. De rit is rustig en we kunnen gezellig kletsen samen. Heel relaxed komen we aan bij het Cafe de drie weesgegroetjes. Bijna voor de deur kunnen we parkeren. Aan de becak, de indonesische fietstaxi, voor de deur herkennen we het cafe. Het is echt een bruin cafe, ik maak me een beetje zorgen over de ruimte voor het dansen nu ik het in het echt zie. Iedereen is heel aardig en we worden hartelijk ontvangen. In de huiskamer die achter het cafe ligt, van de cafebaas mogen we ons omkleden. Er staan enorme bakken met heerlijk indonesisch eten. ik snack alvast een plakje spekkoek.

In zo'n kleine ruimte hebben we nog nooit gedanst, 2m2, das echt niet overdreven, zo klein. maar gelukkig doen we golek en dan heb je niet zo veel ruimte nodig als bij andere javaanse dansen. het gaat heel goed, improvisatie aan het eind want jengkeng/zitten met groet kan alleen op een podium. het publiek is heel enthousiast.

daarna lekker gado2 eten nadat we afgeschminckt zijn. het was weer leuk, ookal was het ver weg voor 1 javaanse dans.

Labels: , ,