Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

maandag, januari 29, 2007

Javaanse dansvoorstelling bij Rolstoelvereniging Walking Wheels


Zaterdagmiddag, 13 januari, stormachtige en regenachtige dag. Toch heb ik mij thuis al iets opgemaakt en half mijn haar gedaan als de telefoon gaat. We zijn er bijna, dus kom je naar de afgesproken plek. Buiten valt het gelukkig mee met de winderigheid totdat ik bij het Havengebouw kom, daar tocht het van jewelste. Mijn Haar!
Ik moet rijden. Prima. Maar hoe werkt een automaat? heel simpel natuurlijk, maar het is even wennen. De GPS stuurt ons dwars door Amsterdam-West wat natuurlijk helemaal niet de bedoeling is. Zo komen we nooit de stad uit en rijd ik eigenwijs mijn eigen route. We zijn lekker vroeg, dus straks alle tijd om op ons gemak alle danskleding aan te trekken. Het stormt behoorlijk als we de auto uitstappen. We krijgen de hele bovenverdieping tot onze beschikking om ons op te maken en om te kleden. Het is er helaas wel een beetje fris, maar we hebben wel lol.

We doen 2 dansen vandaag, de gambyong ajun-ajun en de golek sri rejeki. Het is een fijn publiek om voor te dansen en het gaat allemaal heel goed. Het is een beetje donker in de ruimte en de zaal is giga groot.

Labels: , ,