Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

woensdag, december 13, 2006

Javaanse dans is "In"

Sinds een week krijg ik bijna iedere dag wel een aanvraag voor een dansvoorstelling of dansproject op een school. Javaanse / Indonesische dans lijkt wel heel erg in te zijn. Door de jaren heen zie ik wel altijd dat er in bepaalde periodes veel aanvragen en voorstellingen zijn en andere periodes niets. Meestal is het voorjaar druk met onze javaanse dans workshops en voorstellingen, maar komend jaar is het voorjaar iets naar voren geschoven.
De vertaling van aanvraag naar werkelijke opdracht voor met name scholen is altijd afwachten. Vaak heeft men een te klein budget om eigenlijk iets te organiseren. De internationale school echter is een trouwe klant van ons.
En over internationaal gesproken, misschien gaan we in het voorjaar wel naar Engeland om te dansen op een gala van een Nederlands bedrijf. Londen en Munchen staan nog fris in het geheugen, ookal is het al 8 jaar geleden dat ik daar optrad met de oude javaanse dansgroep.

Eerst maar de voorstelling voor de dansschool voor rolstoelers in het nieuwe jaar. Afgelopen maandag hebben we geoefend. Choreografie afgestemd op 3 danseressen. Leuk is dat een vroegere danseres uit mijn eerste javaanse dansgroep weer terug is in Nederland en voortaan met ons weer optredens kan doen.