Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

zondag, december 10, 2006

PJS - een bijzondere theatervoorstelling met Javaanse dansZondagmiddag, het is guur en waait hevig als ik op mijn fietsje langs ons nieuwe huis in aanbouw, naar het Veemtheater fiets. Een kille kale ontvangst hal. Er zitten allerlei mensen te wachten. Ik kan zien dat het familie is van Jan. Wilfred is uiteindelijk toch niet meegegaan, dus 1 vrijkaartje over. Met de trap naar zolder. Daar is het al een drukte van jewelste. Ik neem nog even een kopje thee. De voorstelling duurt langer dan ik dacht. Als ik had geweten dat het zo vol zou zijn en de ingang naast de bar was, was ik niet de gang op gegaan. Daar wordt ik echter aangesproken door een vrouw met belgische accent, die Dahlia heet. Ze herkende mij van mijn website. Grappig. Bij binnenkomst begroet ik Jan, Sijfe en Piet. Ze zijn heel enthousiast en vertellen dat het reuze goed is gegaan. Fijn om te horen. Ben heel benieuwd.


De voorstelling begint met een gefilmd interview van Piet. Dit vormt de basis voor de theater voorstelling. Jammer dat ik zo ver weg zit, foto's maken lukt dus niet echt goed. De filmpjes wel.


De muziek voor de dans is anders dan ik aan hen had gegeven, maar past heel goed. Ik ben onder de indruk van het hele stuk. Het stukje javaanse dans past er goed in en Piet en Sijfe doen het ook heel goed.


Aan het eind krijg ik nog een bosje bloemen mee naar huis. Ik ben tevreden over het resultaat. Het was een leuk project javaanse dans. Jan vertrouwd me nog toe dat er in den lande interesse bij andere theatermakers bestaat voor het stuk en dat ie tzt misschien de sampurs nog eens wil lenen. Kan altijd. Leuk dat het zo'n succes is.