Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

vrijdag, juli 13, 2007

Javaanse dansen op bruiloft
Op 30 juni hebben we opgetreden voor een bruiloft op het drijvend chinese restaurant Sea Palace in Amsterdam. Jaren terug heb ik ook weleens daar opgetreden met mijn eerste javaanse dansgroep, maar qua voorzieningen was er nog niets veranderd. Omdat de muziekband de kamer naast het podium helemaal volgestouwd had met spullen konden wij er niet meer in en werden we naar de bovenste verdieping verbannen. Daar kregen we een kamer in een hoekje dat ook voor 3/4 was volgestouwd waardoor nog ongeveer anderhalf vierkante meter vrij was om ons te verkleden met 7 mensen. Jawel. Maar in de loop der jaren word je creatief met ruimte, want dat lijkt altijd wel een probleem te zijn. Een tafeltje op de smalle gang, een spiegel in de wc, de beautycase met spiegel op een randje. We waren nog maar net aangekleed of een heel gezelschap van 100 mensen kwam de gang opgezet. En terwijl wij wachten op het gangetje om op te treden werden we half omver gereden door trolleys met bakjes garnalen en andere chinese hapjes.


Eigenlijk was het podium te klein voor 6 mensen, maar ja ook dat leer je accepteren na jaren ervaring. Helaas was het bruidspaar niet echt geinteresseerd. De bruid zat met haar rug naar het podium te praten met een vriendin. Vooral de vader van de bruidegom zat heel blij te kijken naar onze javaanse dans de gambyong pare anom.


Na een half uurtje traden intan en mike nog een keer op met het liefdesduet. Na hun dans, vertelde ze dat niemand keek. Erg jammer.


2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jammer dat de log niet wordt bijgehouden (of het ik het fout). Is juist zo leuk.

zo feb 03, 10:04:00 a.m.  
Blogger Monique said...

de log wordt zeker bijgehouden, dus ik denk dat je mogelijk alleen deze ene pagina/artikel hebt gevonden. deze maand is er nog niets "gebeurd" dus heb ik nog niets kunnen schrijven.

zo feb 03, 05:28:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home