Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

maandag, maart 26, 2007

Javaanse dansvoorstelling voor Javaanse ouderen


Zaterdagochtend, na een rustig ontbijt mijn koffer met dansspullen inpakken. Meestal doe ik dat de avond voor de voorstelling zodat ik niets vergeet, maar deze keer hoefde ik weinig mee te nemen en kon ook eigenlijk niets vergeten. Met de metro naar Duivendrecht. Helaas moest ik op Sloterdijk zijn om mee te rijden, nu moest ik een half uur wachten om daar opgepikt te worden. sufsufsuf. Op ons gemakje tuffen we richting St. Michelsgestel of "gestel" voor inwoners.
Na wat navragen vonden we uiteindelijk het verzorgingstehuis Nieuw Beekzicht. We werden hartelijk ontvangen. De kleedruimte was wat klein en onhandig, maar ik vond een soort trolly van de kapster die net hoog genoeg was om mijn make up spullen op te zetten en in de spiegel te kijken. De presentator was een grappige man en kondigde onze javaanse dansen met veel humor aan. De opstelling van de tafels en stoelen was een beetje onhandig zodat we met de eerste javaanse dans, de gambyong regelmatig met onze rug naar een deel van het publiek dansten. De dans ging niet zo lekker helaas. De golek ging echter super en dat gaf mij een goed overall gevoel. Ook was het erg gezellig, vooral ook na de dansen toen we lekker indonesisch hebben gegeten.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Lees het hele blog, pretty good

vr dec 11, 05:11:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home