Javaanse danseres

Sinds 15 jaar heb ik een grote hobby: javaanse hofdans. Dit zijn de klassieke dansen van de kratons uit Solo/Surakarta in Indonesie.

Mijn foto
Naam:
Locatie: Amsterdam, Netherlands

Wil je iets lezen over mijn achtergrond en hoe ik begonnen ben met de ayurveda en yoga praktijk, klik dan op 'Mijn CV' bij de links-rubriek. Veel leesplezier.

zaterdag, november 24, 2007

Generale repetitie javaanse dans met gamelan

Vanmorgen om 12 uur kwam ik aan bij het Gamelanhuis, de gamelanspelers waren daar al sinds 10 uur aan het oefenen. Mike en Ivy kwamen later aan toen ik al omgekleed was. Om een beetje in stijl te oefenen had ik mijn bruine kain aangedaan, deze is minder glad en slippery op de vloer.
Ik kreeg kippevel toen de pesinden (Ester uit Londen) en de rebab (Reiner uit Oostenrijk) inzetten, het is toch veel fijner om met live muziek te dansen. De spelers gingen nog even pauzeren, buiten stond Reiner, de rebab speler die ik ongeveer 10 jaar geleden ontmoette in Munchen tijdens ons optreden daar met zijn gamelan groep. Hij woont nu in Oostenrijk. Grappig dat hij mij nog herinnerde, herkende.
We hebben de javaanse dansen in volgorde van het optreden van morgen doorgenomen, eerst Mike met Gunung Sari, een maskerdans, hij was een beetje de weg kwijt soms en wist niet meer waar de voorkant was., erg grappig om te zien De Golek Sukoretno ging niet helemaal optimaal, doordat de geprak, het instrument dat voor een groot deel van het ritme zorgt ontbreekt in het orkest moeten we heel goed tellen om allerlei overgangen toch op het juiste moment op te pikken. Lastig, ook omdat een live orkest nooit exact hetzelfde ritme speelt iedere keer dat ze een nummer spelen. Ze waren niet zo blij om het een 2e keer te oefenen. Het duet Karonsih van Mike en mijzelf ging goed genoeg en daarna konden we om 3 uur weer naar huis, slechts een uurtje uitgelopen. Morgen is de grote dag!

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

zo nov 25, 04:29:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home